Vill du träna på egen hand?

Distanskurs  i Symboler och Kreativitet

kreakursUnder 6 veckor får du prova-på-övningar (via e-post) som utvecklar din egen kreativitet och ger dig idéer om hur du kan använda kunskapen i arbete med andra. Kursen ger dig också teoretisk inspiration som förklarar varför kreativitet och symboler är så kraftfulla verktyg i t ex problemlösning. Du får personlig återkoppling från kursledare och ett forum där du kan dela dina erfarenheter. Läs mer här. Är du nyfiken, kontakta elena@bjorkenang.se. Drop-in start!

Eller helt på egen hand…

I menyn ovan hittar du enkla övningar som du kan göra hemma på kammaren. Du tränar den högra hjärnhalvans muskler med målet att väcka din kreativitetslust.

Att vår hjärna består av två delar, tror jag de flesta vet. Att de båda delarna har olika  egenskaper, tror jag också de flesta känner till. Många menar att vi endast använder en bråkdel av vår hjärnas kapacitet och att det till största delen är den vänstra hjärnhalvan som aktiveras regelbundet. Det är bl a den analytiska, logiska halvan där även vårt språk i tal och skrift hör hemma. Den högra hjärnhalvan är den som bl a  står för intuition, kreativitet, helhetsuppfattning, känslor, bild och form.

2014-01-06 22.06.53

Helt klart är förstås att båda delarna behövs och att det är när använder hela hjärna som det blir riktigt bra – och detta går att träna upp!Jag har upptäckt att jag genom enkla kreativa övningar, med måleriet som bas, fått tillgång till helt nya resurser som finns i mig.

IMG_0744Det kan vara nya sätt att se på en fråga, annorlunda vägar till lösningar på problem, skapelser som väcker känslor hos både mig och andra och modet att göra annorlunda. Nu har jag satt ihop den förståelsen med mitt tidigare arbete med symboler och den ofta omedvetna källan till kunskap som finns att hitta i symbolvärlden – och det vill jag dela med mig av!