Nytt år och nya möjligheter

Är ett nytt år som ett ”tabula rasa”, ett vitt oskrivet papper med chansen att starta från början. Eller är ett nytt år ett steg på vägen, ett led i något påbörjat? Innebär ett nytt år automatiskt ett vägskäl, en möjlighet att stanna upp och fundera på vilken nästa dörr som ska öppnas och vilken jag ska gå in igenom?

Jag väljer att se det som ett avstamp, jag har gått uppför trappan till hopptornet och nu befinner jag mig här redo för ett nytt hopp. Kanske blir det en helt ny volt eller en som är precis som vanligt, bara lite förfinad. Jag har förstås möjligheten att fortsätta upp till nästa avsats, det är högre, svindlande men ger mig möjligheten att se sådant som inte kan se från därnere. Om jag vågar…

Det här inlägget postades i Utveckling. Bokmärk permalänken.

Kommentera